מזון מקיים-יסודות הבישול הבריא
28 שעות – 7 מפגשים
כל ארוחה היא הזדמנות לעשות שינוי דרך הצלחת:
גם להיות בריאים וגם להציל את הסביבה.
מטרות: בסדנא נבין את הקשר בין בריאותינו לבריאות הסביבה, ונדע מה לשאול לפני ששמים משהו בצלחת.
כל מפגש משלב הקדמה והסבר, הכנת המתכונים וטעימה.
מנחה : מירי רימון B.Sc ,MPH
מאמנת לחיים בריאים ויועצת תזונה
מס' | תאריך | נושא | שעות |
1 | מזון מקיים בדגש על המישור הפרטי-צרכני.
קווים מנחים לבישול ביתי ללא "עבדות" במטבח וללא ספירת קלוריות תוך שמירה על עקרונות הבריאות. |
||
2 | אוכלים בריא בביה"ס.מה נשים בכריך ? לביה"ס,לעבודה או סתם ביום סידורים.
ממרחים,מטבלים ועוד רעיונות בריאים להפסקות בריאות, יחד עם אחסון נאות ואקולוגי. |
||
3 | אוכלים נכון בחגי ישראל.
מתכונים,רעיונות והנחיות לאכילה מאוזנת בחגים. ומה עושים עם שאריות המזון לאחר החג ? |
||
4 | עקרונות בהכנת מזון דל שומן, דל נתרן תוך שימוש בצמחי תבלין. | ||
5 | מתוק ובריא – האם אפשרי ? | ||
6 | סודות ה – Raw Food
הכרת סגולות הבריאות של המזון הצמחי וכיצד נכין ממנו מאכלים בריאים וטעימים. יום שני ללא בשר – האם אפשרי? |
||
7 | מיצים- לגוף,לנשמה ולאיכות הסביבה.
ועוד מזונות לניקוי הגוף. משוב וסיכום. |
משתתפי הסדנא מקבלים חוברת עם כל המתכונים שהוכנו.