מזון מקיים-יסודות הבישול הבריא

מזון מקיים-יסודות הבישול הבריא

 

28  שעות – 7 מפגשים

כל ארוחה היא הזדמנות לעשות שינוי דרך הצלחת:

גם להיות בריאים וגם להציל את הסביבה.

 

מטרות: בסדנא נבין את הקשר בין בריאותינו לבריאות הסביבה, ונדע מה לשאול לפני ששמים משהו בצלחת.

כל מפגש משלב הקדמה והסבר, הכנת המתכונים וטעימה.

 

מנחה : מירי רימון B.Sc ,MPH

מאמנת לחיים בריאים ויועצת תזונה

מס' תאריך נושא שעות
1   מזון מקיים בדגש על המישור הפרטי-צרכני.

קווים מנחים לבישול ביתי ללא "עבדות" במטבח וללא ספירת קלוריות תוך שמירה על עקרונות הבריאות.

 
2   אוכלים בריא בביה"ס.מה נשים בכריך ? לביה"ס,לעבודה או סתם ביום סידורים.

ממרחים,מטבלים ועוד רעיונות בריאים להפסקות בריאות, יחד עם אחסון נאות ואקולוגי.

 
3   אוכלים נכון בחגי ישראל.

מתכונים,רעיונות והנחיות לאכילה מאוזנת בחגים.

ומה עושים עם שאריות המזון לאחר החג ?

 
4   עקרונות בהכנת מזון דל שומן, דל נתרן תוך שימוש בצמחי תבלין.  
5   מתוק ובריא – האם אפשרי ?  
6   סודות ה – Raw Food

הכרת סגולות הבריאות של המזון הצמחי וכיצד נכין ממנו

מאכלים בריאים וטעימים.

יום שני ללא בשר – האם אפשרי?

 
7   מיצים- לגוף,לנשמה ולאיכות הסביבה.

ועוד מזונות לניקוי הגוף.

משוב וסיכום.

 

 

משתתפי הסדנא מקבלים חוברת עם כל המתכונים שהוכנו.