חינוך לתזונה נבונה

תוכנית לקורס:

חינוך  לתזונה  נבונה

112 שעות עם ציון

מס' נושאי הלימוד
1 תפישות ומנהגים בנושאי בריאות והרגלי אכילה. פירמידת מזון
2 מיון על פי סוגי מזון השוואה והכללה
3 דגנים קטניות וסיבים

חשיבותם ושילובם בתפריט יומי

4 חקלאות אורגנית שרשרת המזון וחשיבותה לאיזון הביולוגי
5 סיור– למשק אורגני במושב נטעים
6 החלבון אבן בניין הגוף, חשיבותו בגילאים שונים

צמחונות וטבעונות בקרב מתבגרים

7 דגים, עולם הדגה בישראל ומוצרי עוף
8 שמנים ושומנים בתפריט היומי
9 סיור– לבית  בד , תהליך הפקת שמן זית
10 מסע במערכת העיכול מלווה בתקליטור הספר

"מזון תזונה ובריאות" – מכון ויצמן למדע

11 תזונה ופעילות גופנית-מערכת התנועה והכרת הלומדה

"כיצד אנו נעים"?

12 תכנון, התאמה והכנה של ארוחות בביה"ס ובבית תוך הכרת התוכנה

"תפור עלי"

13 גורמים המשפיעים על איכות המזון ועל ההיגיינה של המזון-הכרת אמצעים לשמירה על איכות המזון וניקיונו
14 חומרים המוספים למזון /ניתוח של תוויות מוצרי מזון תוך שימוש במידע לקבלת החלטות לבחירת מוצרי מזון
15 תזונת ילדים בחברת השפע, תזונה כמנוף לשינוי התנהגות אלימה
16 גורמים וסיבות להשמנה, מדדי השמנה

הכרת גישות שונות לשמירה על משקל תקין

17 פרויקטים מתוקשבים בנושא תזונה, פעילויות חינוכיות בנושא תזונה נבונה
18 סיור- מכון וולקני חוות הזרע
19 מיתוסים בתזונה כאמצעי לפיתוח חשיבה מדעית

כיצד נבדיל בין מיתוסים לבין הסברים מדעיים

20 שילוב החינוך התזונתי בנושאי הלימוד השונים וקריאה ביקורתית של נושאי מזון ותזונה ובכלי התקשורת
21 משוב , סיכום וחלוקת תעודות