תוכנית לקורס:
חינוך לתזונה נבונה
112 שעות עם ציון
מס' | נושאי הלימוד |
1 | תפישות ומנהגים בנושאי בריאות והרגלי אכילה. פירמידת מזון |
2 | מיון על פי סוגי מזון השוואה והכללה |
3 | דגנים קטניות וסיבים
חשיבותם ושילובם בתפריט יומי |
4 | חקלאות אורגנית שרשרת המזון וחשיבותה לאיזון הביולוגי |
5 | סיור– למשק אורגני במושב נטעים |
6 | החלבון אבן בניין הגוף, חשיבותו בגילאים שונים
צמחונות וטבעונות בקרב מתבגרים |
7 | דגים, עולם הדגה בישראל ומוצרי עוף |
8 | שמנים ושומנים בתפריט היומי |
9 | סיור– לבית בד , תהליך הפקת שמן זית |
10 | מסע במערכת העיכול מלווה בתקליטור הספר
"מזון תזונה ובריאות" – מכון ויצמן למדע |
11 | תזונה ופעילות גופנית-מערכת התנועה והכרת הלומדה
"כיצד אנו נעים"? |
12 | תכנון, התאמה והכנה של ארוחות בביה"ס ובבית תוך הכרת התוכנה
"תפור עלי" |
13 | גורמים המשפיעים על איכות המזון ועל ההיגיינה של המזון-הכרת אמצעים לשמירה על איכות המזון וניקיונו |
14 | חומרים המוספים למזון /ניתוח של תוויות מוצרי מזון תוך שימוש במידע לקבלת החלטות לבחירת מוצרי מזון |
15 | תזונת ילדים בחברת השפע, תזונה כמנוף לשינוי התנהגות אלימה |
16 | גורמים וסיבות להשמנה, מדדי השמנה
הכרת גישות שונות לשמירה על משקל תקין |
17 | פרויקטים מתוקשבים בנושא תזונה, פעילויות חינוכיות בנושא תזונה נבונה |
18 | סיור- מכון וולקני חוות הזרע |
19 | מיתוסים בתזונה כאמצעי לפיתוח חשיבה מדעית
כיצד נבדיל בין מיתוסים לבין הסברים מדעיים |
20 | שילוב החינוך התזונתי בנושאי הלימוד השונים וקריאה ביקורתית של נושאי מזון ותזונה ובכלי התקשורת |
21 | משוב , סיכום וחלוקת תעודות |